تمام مضرات، خواص و نحوه مصرف بابونه
موارد استفاده از بابونه؟
بابونه را برای التهاب و بیماری های پوستی روی پوست و غشای مخاطی قرار میدهند. این گیاه را میتوان برای گلو درد استنشاق کرد و در حمام برای تسکین التهاب مقعد یا اندام تناسلی بکار برد. مصرف خوراکی این گیاه برای بیماری های التهابی و اسپاسم معده و روده مفید است. بهرحال شواهد بالینی که از هرکدام از این موارد استفاده از بابونه حمایت کند، محدود است.
استفاده های سنتی از بابونه
بابونه از زمان رم باستان به دلیل خواص دارویی خود ازجمله ضداسپاسم، مسکن در درمان بیماری های گوارشی و رماتیسمی شناخته شده است. چای بابونه برای درمان عفونت های کرم انگلی و بعنوان رنگ مو و نرم کننده استفاده شده است.
بابونه برای شست و شوی زخم ها و جراحات پوستی وبهبودی آن استفاده میشود. همچنین گزارش شده است که بابونه دارای خواص ضدالتهاب، ضدباکتری، مرطوب کننده و دئودورانت است. فرمولاسیون های مختلف بابونه برای درمان کولیک، سیستیت، تب، نفخ و استفراغ استفاده شده است.
میزان مصرف توصیه شده ی بابونه چقدر است؟
بابونه در شرایط مختلف بعنوان چای و بعنوان کرم های موضعی مورد استفاده قرار میگیرد. دوزهای معمول خوراکی 9 تا 15 گرم برروز میباشد. برای غرغره کردن، از 8 گرم گل بابونه در 1000 میلی لیتر آب استفاده شود.
توجه: کسانیکه به گرده گل و گیاه آلرژی دارند، نباید از بابونه استفاده کنند.
مصرف در زمان بارداری و شیردهی
بعلت واکنش های نامطلوب ضعیف –مانند تاثیر بر چرخه ی قاعدگی، اثرات سقط جنین، محرک رحمی- از مصرف آن در بارداری اجتناب کنید. هیچ اطلاعات بالینی درمورد استفاده از بابونه در دوران شیردهی در دسترس نیست.
تداخلات
تداخلات احتمالی بابونه با وارفارین و سیکلوسپورین گزارش شده است. به دلیل اینکه وارفارین خاصیت رقیق کننده خون دارد و از ایجاد لخته های خونی جلوگیری می کند، مصرف بابونه در دوره مصرف این دارو می تواند باعث بروز عوارض جانبی خطرناک و خونریزی داخلی شود. هیچ تداخلاتی ناشی از خواص اثرات آرام بخش و ضداسپاسم بابونه گزارش نشده است.
اگر داروهایی را بصورت منظم مصرف میکنید، قبل از مصرف مکمل های بابونه حتما با پزشک مشورت کنید. بابونه میتواند با داروهای آرام بخش، رقیق کننده های خون، داروهای ضد پلاکت، آسپرین، مسکن های NSAID مانند ایبوپروفن، ناپروکسن و دیگر داروها تداخل داشته باشد. بابونه همچنین میتواند با مکمل هایی مانند جینکوبیلوبا، سیر، ساوپالمتو، داروی St. Johns wort و والرین تداخل داشته باشد.
برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید....